lumclogo

Levertumoren als cohort toegetreden tot het Parelsnoer Instituut

Mede dankzij een subsidie van KWF Kankerbestrijding is levertumoren als ‘parel’ toegevoegd aan het Parelsnoer Instituut. Het doel van de Levertumoren Parel is de wetenschappelijke kennis over leverkanker te vergroten, de zorg voor patiënten met leverkanker te verbeteren en zo bij te dragen aan betere genezing van patiënten met leverkanker.

De Levertumoren Parel is een initiatief van de Nederlandse Hepatocellulaire en Cholangiocarcinoom Groep (DHCG), een nationaal netwerk van Nederlandse medisch specialisten en onderzoekers die zich bezig houden met patiëntenzorg en wetenschappelijk onderzoek op het gebied van primaire levercelkanker (hepatocellulair carcinoom) en galwegkanker (cholangiocarcinoom).

De Levertumoren Parel gaat lichaamsmateriaal en klinische data van patiënten met leverkanker verzamelen en bewaren in een biobank. De onderzoekers gebruiken de informatie uit deze biobank vervolgens om diagnoses in een vroeger stadium te kunnen stellen en de behandeling van levercelkanker te verbeteren.

(Erfelijke) darmkanker

Meer informatie over onze speerpunt (erfelijke) darmkanker treft u hieronder aan.

Lees meer

IBD

Meer informatie over ons speerpunt IBD vindt u hier.

Lees meer

Leverziekten en levertransplantatie

Meer informatie over onze speerpunt Leverziekten en Levertransplantatie treft u hieronder aan.

Lees meer