lumclogo

Biobank

LUMC Biobank

Binnen het LUMC bestaat veel expertise op het gebied van de diagnostiek en behandeling van darmkanker. Er is een intensieve samenwerking tussen de verschillende afdelingen die betrokken zijn bij de zorg voor patiënten met darmpoliepen en darmkanker. Deze samenwerking komt tot uiting in de patiëntenzorg, maar ook in het wetenschappelijk onderzoek naar patiënten met darmpoliepen, darmkanker en/of een erfelijke aanleg hiervoor.

Dit wetenschappelijk onderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door deelname van patiënten en gezonde donoren aan een LUMC Biobank. Een biobank is een manier om lichaamsmateriaal te bewaren voor toekomstig wetenschappelijk onderzoek. Het doel van dit wetenschappelijk onderzoek is om onder meer inzicht te krijgen in de oorzaken en mechanismen van darmkanker en om vroege opsporing en behandeling te verbeteren.

Bekijk onderstaande animatie voor meer informatie over de LUMC Biobank en deelname hieraan. Tijdens uw poliklinisch bezoek zal de arts en/of verpleegkundig specialist u meer informatie geven over de biobank.