lumclogo

Maag-darm-leverartsen

Prof. Dr. J.E Van Hooft

Jeanin van HooftProf. Dr. J.E Van Hooft (Jeanin) is maag-darm-leverarts en afdelingshoofd van de Maag-darm-leverziekten. Zij heeft als aandachtsgebied interventie endoscopie, in het bijzonder van galwegen en alvleesklier. Daarnaast is zij betrokken bij de zorg van patiënten met alvleesklierziekten zoals alvleesklierkanker, acute en chronische alvleesklierontstekingen.

Lees meer

Dr. J.J. Boonstra

Jurjen BoonstraDr. J.J. Boonstra (Jurjen) is maag-darm-leverarts en sinds 2017 sectiehoofd van de endoscopieafdeling van de maag-darm-leverziekten.

Lees meer

Drs. B. Ruijter

bastian ruijter mdl-artsDrs. B.N. Ruijter (Bastian) is maag-darm-leverarts af en sinds 2018 verbonden aan het Leids Universitair Medisch Centrum.

Hij heeft als aandachtsgebied leverziekten (hepatologie) en is werkzaam bij het specialisme levertransplantaties.

Lees meer

Dr. M.J. Coenraad

Minneke CoenraadDr. M.J. Coenraad (Minneke) is gastroenteroloog-hepatoloog sinds 2007. Ze is hoofd van de Lever Tumoren Werkgroep en universitair hoofddocent in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Lees meer

Prof. Dr. J.C.H. Hardwick

James HardwickProf. Dr. J.C.H. Hardwick (James) is maag-darm-leverarts en sinds 2007 werkzaam in het LUMC. Hij heeft als aandachtsgebied de vroege detectie en behandeling van dikkedarm tumoren.

Lees meer

Drs. J. van der Kraan

Jolein van der KraanDrs. J. van der Kraan (Jolein) is maag-darm-leverarts en sinds 2017 werkzaam in het Leids Universitair Medisch Centrum. Zij studeerde geneeskunde aan de universiteit Leiden en heeft in 2017 haar opleiding tot maag-darm-leverarts afgerond.

Lees meer

Dr. A.M.J. Langers

Alexandra LangersDr. A.M.J. Langers (Alexandra) is maag-darm-leverarts en heeft als aandachtsgebied de zorg rondom patiënten met kanker van het maagdarmkanaal. Met name houdt zij zich bezig met de zorg voor patiënten met erfelijke vormen van (darm)kanker en voorstadia van dikke darmkanker.

Lees meer

Prof. Dr. M.E. van Leerdam

Monique van LeerdamProf. Dr. M.E. van Leerdam (Monique) is sinds 2019 werkzaam als maag-darm-leverarts op de afdeling MDL in het LUMC. Zij is sinds 2020 hoogleraar Maag-Darm-Leverziekten met speciale aandacht voor de preventie van erfelijke tumoren.

Lees meer

Dr. P.W.J. Maljaars

Jeroen MaljaarsDr. P.W.J. Maljaars (Jeroen) is maag-darm-leverarts en sinds 2015 staflid in het Leids Universitair Medisch Centrum.

In 2010 promoveerde hij aan de Universiteit van Maastricht op het proefschrift ‘Intestinal fat and eating behavior- Role of the ileal brake’.

 

Lees meer

Dr. A.E. van der Meulen-de Jong

Andrea van der Meulen de JongDr. A.E. van der Meulen (Andrea) is maag-darm-leverarts sinds 2011. In 2007 promoveerde zij aan de Universiteit van Leiden op het proefschrift “Identification and Prevention of the Lynch Syndrome”. Na haar opleiding tot MDL-arts, specialiseerde dr. van der Meulen zich geheel op het gebied van de IBD; inflammatoire darmziekte (M Crohn en Colitis Ulcerosa).

Lees meer

Dr. M.E. Tushuizen

Maarten TushuizenDr. M.E. Tushuizen (Maarten) is maag-darm-leverarts en heeft als aandachtsgebied de zorg rondom patiënten met leveraandoeningen. Met name houdt hij zich bezig met de zorg voor patiënten voor en na levertransplantatie, patiënten met levertumoren en patiënten met leververvetting (NAFLD).

Lees meer