lumclogo

Prof. Dr. J.E Van Hooft

jeanin van hooftProf. Dr. J.E Van Hooft (Jeanin) is maag-darm-leverarts en afdelingshoofd van de Maag-darm-leverziekten. Zij heeft als aandachtsgebied interventie endoscopie, in het bijzonder van galwegen en alvleesklier. Daarnaast is zij betrokken bij de zorg van patiënten met alvleesklierziekten zoals alvleesklierkanker, acute en chronische alvleesklierontstekingen.

In 2010 promoveerde zij aan de Universiteit van Amsterdam op het proefschrift ‘Endoscopic treatment of gastrointestinal strictures’. In 2016 rondde zij een Master in Business Administration af.

Naast activiteiten in de poliklinische, klinische en endoscopische patiëntenzorg houdt dr. van Hooft zich bezig met onderzoek op het gebied van alvleesklierziekten en interventie endoscopie. Zij is (mede) auteur van meer dan 200 artikelen, heeft tot nu toe 9 promovendi succesvol begeleid tot hun promotie en is een frequente spreker op nationale en internationale congressen.

Ze bekleedt verscheidene bestuurlijke posities: ze is lid van de Raad Kwaliteit van de Nederlandse Vereniging van MDL-artsen, penningmeester van de Pancreatitis Werkgroep Nederland en voorzitter van de Europese Endoscopische Richtlijncommissie.

 

Terug naar overzicht