lumclogo

Dr. M.E. Tushuizen

Maarten TushuizenDr. M.E. Tushuizen (Maarten) is maag-darm-leverarts en heeft als aandachtsgebied de zorg rondom patiënten met leveraandoeningen. Met name houdt hij zich bezig met de zorg voor patiënten voor en na levertransplantatie, patiënten met levertumoren en patiënten met leververvetting (NAFLD).

In 2012 promoveerde hij aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op het proefschrift “Postprandial dysmetabolism and cell-derived microparticles as cardiovascular risk factors in metabolic syndrome and type 2 diabetes mellitus”. Daarnaast rondde hij in 2012 zijn opleiding tot maag-darm-leverarts af met onder andere stages in levertransplantatiecentra van Rotterdam en Birmingham (VK).
Van 2012 tot 2017 werkte dr. Tushuizen als algemeen maag-darm-leverarts in Ziekenhuis Amstelland en vervolgde in 2017 zijn carrière in het Leids Universitair Medisch Centrum.

Naast activiteiten in de poliklinische, klinische en endoscopische patiëntenzorg houdt dr. Tushuizen zich bezig met onderzoek naar leververvetting en levertransplantatie.

Hij is plaatsvervangend opleider voor de MDL-artsen in de regio Leiden.

 

Terug naar overzicht