lumclogo

Mw. R. Theeuwen

Rosaline Theeuwen

Mw. R. Theeuwen (Rosaline) is verpleegkundig specialist.

Na het behalen van haar HBO-verpleegkunde in 2002 is zij op diverse afdelingen binnen het Diaconessen ziekenhuis te Leiden werkzaam geweest. O.a. cardiologie, holding (OK), IC/ CCU en chirurgie.

In 2013 rondde zij de opleiding Master Advanced Nursing Practice (MANP/MSc) af aan de Hogeschool Leiden.

Na de opleiding Master Advanced Nursing Practice was zij tot 2016 werkzaam op de maag-darm-leverafdeling van het Alrijne Ziekenhuis. Als Verpleegkundig Specialist was zij verantwoordelijk voor patiënten met maag/darm klachten die door de huisarts ingestuurd werden voor diagnostiek. Speerpunten waren screening voor dikke darmkanker, maagproblematiek en Inflammatory Bowel Disease (IBD).

Ze is sinds 2016 werkzaam op de polikliniek maag-darm-leverziekten van het LUMC bij de Inflammatory Bowel Disease (IBD) en vast lid van het IBD-behandelteam.

Het IBD-behandelteam bestaat uit MDL-artsen met IBD-specialisatie en VS-en met IBD-specialisatie en richt zich op patiënten met de ziekte van Crohn of Colitis Ulcerosa.

Mw. Theeuwen heeft binnen deze patiëntengroep het aandachtsgebied gewrichtsklachten bij IBD-patiënten. Hierbij werkt zij nauw samen met de reumatoloog ten behoeve van een goede diagnostiek en behandelplan bij patiënten met langdurige gewrichtsklachten.

 

Terug naar overzicht