lumclogo

Intakegesprek

Op de polikliniek Maag-darm-leverziekten heeft u een afspraak met de verpleegkundig specialist voor een intakegesprek. Er wordt gekeken naar de door u ingevulde vragenlijst en er worden vragen gesteld over uw medische voorgeschiedenis. Dit wordt de anamnese genoemd. Tevens worden uw bloeddruk, hartslag en gewicht bepaald.intakegesprek

Vervolgens zal de verpleegkundig specialist u uitleg geven over het kijkonderzoek (de coloscopie) van de darmen. Zij zal met u bespreken wat het onderzoek inhoudt, u informeren over de mogelijkheid van een rustgevend medicijn en/of pijnstiller tijdens het onderzoek  ('een roesje') en u gelegenheid geven tot het stellen van vragen. Samen met u wordt een afspraak ingepland voor de coloscopie (meestal binnen vijf werkdagen).

Daarnaast zal de verpleegkundig specialist u instructies geven over het specifieke dieet dat u moet volgen om het onderzoek zo goed mogelijk te laten verlopen. Dit noemen we de darmvoorbereiding. U zult ook een recept meekrijgen voor de laxeermiddelen die u nodig heeft bij de darmvoorbereiding.

U kunt de laxeermiddelen  na afloop van het intakegesprek ophalen bij de poliapotheek van het LUMC. U vindt de poliapotheek door met de lift of trap terug te gaan naar de begane grond. U loopt richting de uitgang en ziet vanzelf aan uw linkerhand de poliapotheek (locatie C0-14). U kunt natuurlijk ook bij uw eigen apotheek de laxeermiddelen ophalen.