lumclogo

Training The Colonoscopy Trainers

training colonoscopy 2019De opleiding van de MDL-arts van de toekomst moet korter. Dit vraagt om meer doelmatigheid in de opleiding. Het vraagt óók om een efficiëntere manier van opleiden in de endoscopische vaardigheden.

De Training the Colonoscopy Trainers (TCT) biedt u de mogelijkheid zich als docent verder te bekwamen in het aanleren van praktische vaardigheden, met de focus op coloscopie. Wij willen u hierbij van harte uitnodigen om deel te nemen aan de Training the Colonoscopy Trainers.

Deze tweedaagse cursus komt tot stand in samenwerking met St. Mark’s Hospital in Londen, waar deze cursus reeds langere tijd gegeven wordt en inmiddels een verplichte nascholing is geworden.  De cursus zal in het Nederlands worden gehouden.

Voor meer info: folder 2020/2021 (pdf)

Inhoud van de cursus

Deze tweedaagse cursus is een zeer interactieve cursus, waarbij actieve participatie van de deelnemers een vereiste is. De eerste dag van de cursus (aanvang 09:00) heeft een workshop-achtig karakter en richt zich op het ontwikkelen van een kader/structuur voor en aanleren van endoscopische vaardigheden (met de focus op coloscopie), training met behulp van simulatie-modellen en het geven van effectieve feedback. De eerste dag eindigt rond 17:00 met aansluitend een cursusdiner.
Op de tweede cursusdag (08:30 -16:30) wordt het geleerde in de praktijk gebracht in een klinische omgeving.

Wilt u meer informatie, stuur dan een mailtje naar ons secretariaat:

 

Leerdoel: Na het volgen van deze cursus bent u in staat om op een efficiëntere en effectievere wijze aios of nurse endoscopists op te leiden in de endoscopie.
Daarnaast draagt de cursus bij aan uw eigen docent-professionalisering.

In de cursus komen de volgende aspecten aan bod:

  • Principes van volwassenen-educatie
  • Training in praktische vaardigheden
  • Geven van feedback
  • Leerdoelen opstellen
  • Beoordelings-instrumenten

Doelgroep: De cursus is bedoeld voor MDL-artsen die aios of nurse endoscopists opleiden in de endoscopie.

Accreditatie: NVMDL

Eigen bijdrage: 500,- euro (incl. lunch en diner)

Voor meer info en aamelden: folder 2020/2021

Algemene voorwaarden

LUMC, Albinusdreef 2, 2333 ZA Leiden, BTW nummer NL003566213B01, KVK nr 27366422