lumclogo

Webinar ‘Inflammatoire darmziekten’

U heeft zich aangemeld voor het webinar “Uitdagingen in IBD anno 2020” voor patiënten met de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa, dat plaatsvind op zaterdag 5 september om 10:00 via TEAMS. In deze mail vindt u praktische informatie m.b.t. het webinar.

Webinar

Door het grote animo hebben we het maximum aantal deelnemers van 300 bereikt en kunnen we niet iedereen live laten deelnemen. Derhalve zullen we de Webinar opnemen, zodat u de Webinar op een later moment zelf terug kunt kijken. De link hiervoor verschijnt op de website van het LUMC (https://mdlcentrumleiden.nl/professionals/cursussen-nascholing/webinar-inflammatoire-darmziekten.html) en de CCUVN (www.crohn-colitis.nl)

Het webinar start om 10:00 uur, maar inloggen is mogelijk vanaf 09:45 uur. U komt dan in een virtuele wachtruimte terecht. 

Het kan vanwege de vele aanmeldingen dus voorkomen dat als u in wilt loggen, de webinar niet meer toegankelijk is, omdat het maximum aantal deelnemers is bereikt. 

Om deel te nemen aan het webinar gebruikt u de onderstaande link.

Link:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_MzEwOWE3NTYtNTkwZS00ZDE5LThlMDItOGM4ZTk3MGNiNGQy%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22c4048c4f-dd54-4cbd-8049-5457aacd2fb8%22%2c%22Oid%22%3a%222d8f9b94-28a1-45be-a606-616583dd5056%22%7d

Openen link:

Kopieer en plak bovenstaande link in uw internet browser. Bij voorkeur in Google Chrome. Een andere internet browser (bv. Safari) kan ook.

Indien de link niet werkt in Safari, installeer dan eerst Google Chrome: https://www.google.nl/intl/nl/chrome/?brand=CHBD&gclid=CjwKCAjw4rf6BRAvEiwAn2Q76irVxXLUPf_h93h62oH0e8gJp8DiY-aPsbh0s1nXai1hkFvJkdnRmxoCDJcQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Uitleg installeren Microsoft Teams 

Microsoft Teams is een programma waarmee u de Webinar kunt volgen.

Als u bovenstaande link opent in uw internet browser dan krijgt u de volgende opties:

 

Indien Microsoft Teams reeds op uw pc is geïnstalleerd, dan kiest u optie “Open your Teams app”.

Heeft u Microsoft Teams nog niet geïnstalleerd, dan is dat niet nodig. U kunt gebruikmaken van optie “Continue on this browser”. Het programma wordt dan via uw internet browser geopend.

Als u Microsoft teams heeft geopend ziet u het volgende scherm:Camera en geluid

U kunt de camera naar eigen behoefte aanlaten. Wij verzoeken u de microfoon (zie pijl) gedurende het webinar op mute te houden om storende achtergrondgeluiden tijdens de presentatie te voorkomen.

Vragen stellen via de chatfunctie

Ondanks we deze ochtend met 300 deelnemers zijn, willen we toch proberen deze webinar zo interactief maar wel zo overzichtelijk mogelijk te houden. Vragen kunt u derhalve stellen via de chatfunctie. Dit kunt u doen door te klikken op het sprekers icoontje (zie onder).

Na elke presentatie hebben we circa 3 minuten tijd om binnengekomen vragen te beantwoorden. Het zal waarschijnlijk niet mogelijk zijn om alle vragen te beantwoorden.

Vragen stellen via microfoon is vanwege het grote aantal deelnemers en de beperkte tijd helaas niet mogelijk.


 

 

 Huisregels Webinar

  1. Inloggen vanaf 9:45 uur
  2. Microfoon op “mute” (gedempt) zetten en houden 
  3. Vragen stellen via chat functie (zie boven)

 Disclaimer wet AVG

Er wordt een opname gemaakt van het webinar. In principe wordt alleen de spreker opgenomen en blijven de deelnemers buiten beeld. Alleen deelnemers die tijdens het webinar een vraag stellen aan de spreker middels hun camera en microfoon, zijn ook terug te zien in de opname. Mede hierom wordt verzocht om vragen alleen via de chat te stellen. Stelt u uw vraag via de chat, dan blijft u buiten beeld in de opname.


 ***************************************************************************************************

Webinar zaterdag ochtend 5 september 2020
10:00 - 11:45
Plaats: vanaf je eigen bank

Op zaterdagochtend 5 september 2020 organiseren de CCUVN, het LUMC, het Haaglanden Medisch Centrum en het Alrijne ziekenhuis een Webinar voor patiënten met inflammatoire darmziekten.

Het centrale thema is ‘Uitdagingen in IBD anno 2020’.

Via diverse presentaties wordt op verschillende onderwerpen ingegaan die direct ingrijpen op het dagelijks leven met een inflammatoire darmziekte.

Daarnaast worden huidige ontwikkelingen zoals ehealth en effecten van COVID op IBD besproken.

Voor wie?

De Webinar is toegankelijk voor mensen met de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of andere vormen van colitis. Partners, familieleden of andere geïnteresseerden zijn ook van harte welkom.

Via een chatfunctie tijdens de Webinar, is het mogelijk om uw vraag aan de spreker te stellen.