lumclogo

Levertransplantatie

 

Levertransplantatieteam

Het levertransplantatieteam van het LUMC

Deze website bevat informatie over het levertransplantatieprogramma in het Leids Universitair Medisch Centrum. Het LUMC is een van de 3 Nederlandse universitaire centra die deze vorm van transplantatie bieden.

Het behandelteam in Leiden bestaat uit: Maag-, Darm- en Leverartsen (MDL-arts), transplantatie chirurgen, physician assistants, anaesthesisten, een maatschappelijk werker, een diëtist, een fysiotherapeut en de verpleegkundig specialisten levertransplantatie.

Nieuwe patient?

Als u verwezen bent voor beoordeling voor een levertransplantatie, dan kunt u via de links in de balk hiernaast meer te weten komen over het traject rondom een levertransplantatie.

Verwijzer?

Bent u verwijzer en wilt u een patient verwijzen voor beoordeling voor levertransplantatie? Zie dan de link voor verwijzers.
Bij spoedgevallen (bv. acuut leverfalen) kunt u via de telefoniste contact opnemen met een van de MDL-artsen van het leverteam: prof.dr. B. van Hoek, dr. M.J. Coenraad, drs. A. Inderson, dr. R.A. Veenendaal, of dr. A.M.J. Langers, via het algemene nummer: 071-5269111
Als u wilt weten of uw patient in aanmerking komt voor levertransplantatie klikt u hier.

Getransplanteerde patiënt?

Bent u reeds patient en heeft u een vraag, of lichamelijke klachten? Zie dan de balk links hiernaast voor meer informatie, of onze contactgegevens.
Naast de uitgebreide informatie hiernaast, kunt u ook patientfolders downloaden om rustig na te lezen.


Kijk ook bij: orgaantransplantatie.startpagina.nl, Leverpatienten Vereniging